Statiunea Baile Homorod 2013 | Cazare Baile Homorod 2013 | oferte cazare statiunea Baile Homorod | hoteluri. pensiuni. vile statiunea Baile Homorod

Statiunea Baile Homorod

Informatii Statiunea Baile Homorod | Oferte cazare Balneo&SPA | hoteluri. pensiuni. vile Statiunea Baile Homorod

STATIUNI BALNEARE

 

STATIUNEA BAILE HOMOROD

 

ASEZARE: Băile Homorod se află la 18 km de Odorheiu Secuiesc, la 34 km de Miercurea-Ciuc și la 6 km de Vlăhița. Este așezată pe valea râului Homorodul Mare și a pârâului Băilor, la o altitudine de 740-760 m.
Factori naturali terapeutici: Localitatea are un microclimat tipic subalpin, fiind ferită de vânturi, și este propice recreării, și refacerii în stăril postoperatorii.
Indicatii terapeutice: Caracteristica comuna a apelor acestor izvoare este continutul bogat in minerale (Li, Mn, Br. J). Sunt utilizate atat in scopuri curative, cat si ca apa de baut.
Atractii turistice: Principala atractie turistica o constituie baile de interes local de apa minerala, cu mai multe izvoare de apa minerala (izvoarele Lobogo, Maria, Csorga, Homoradi, Ilona, Fenyves). La intrarea in Baile Homorod, pe partea stanga a soselei, se afla o bisericuta construita in anul 1765 de Contele Lázár János, ca recunostinta pentru ca s-a vindecat de reumatism datorita efectelor terapeutice ale acestei asezari. La intrare se gaseste o sculptura din lemn reprezentand un calugar.


Asezare Statiunea Baile Homorod

 


Vizualizare hartă mărită

 

GALERIE FOTO:

 

-

Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la rubrica CONTACT
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.
© 2010-2013 ro-cazari.ro | TERMENI SI CONDITII