Statiunea Borsa 2013 | Cazare Borsa 2013 | oferte cazare statiunea Borsa | hoteluri. pensiuni. vile statiunea Borsa

Statiunea Borsa

Informatii Statiunea Borsa | Oferte cazare Munte | hoteluri. pensiuni. vile Statiunea Borsa

STATIUNI MONTANE

 

STATIUNEA BORSA

 

Asezare: Borșa se află la 47°39′ latitudine nordică și 24°39′ longitudine estică. Altitudinea localității fiind la Valea Hotarului 617 m, in centrul orașului 673 m., iar în complexul turistic, la Gura Fântânii 823 m.

Factori naturali: Relieful zonei Borșa este muntos, foarte accidentat, cu pante repezi și diferențe mari de nivel. Înălțimile care se întâlnesc în zonă țin de trei formațiuni muntoase: Munții Rodnei, Munții Maramureșului și Munții Țibău. Acești munți înconjoară o depresiune și sunt așezați ca adevărate ziduri naturale de cetate; aici se poate aminti o ramură industrială importantă a regiunii: mineritul din zona Baia Borșa.

Obiective turistice: Cascada cailor, cariera de piatră, în zona Complexului Turistic, vârfurile Pietrosul Rodnei, Lacul Iezer, cabana meteorologică și Puzdrele. În Moisei poate fi vizitat Monumentul eroilor căzuți în al doilea război mondial. În Baia Borșa pot fi vizitate izvoarele cu apă minerală, sau Fântâna Stanchii. Se poate ajunge relativ ușor la Sighetul Marmației, Valea Izei cu toate bisericuțele și porțile sale din lemn prin care este celebru Maramureșul, sau la Săpânța.

Agrement: Turismul în zonă este dezvoltat, cu precădere iarna, datorită condițiilor existente pentru practicarea sporturilor de iarnă. În Complexul turistic au aparut un număr însemnat de locuri de cazare, în mod deosebit private. Pentru cei interesați de ski, acesta poate fi practicat pe două pârtii pentru avansați (Telescaun și Pătrat) și una pentru începători, numită "Pârtia proștilor". În perioada de vară, foarte scurtă, de altfel, se recomandă drumețiile.


Asezare Statiunea Borsa

 


Vizualizare hartă mărită

 

GALERIE FOTO:

 

-

Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la rubrica CONTACT
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.
© 2010-2013 ro-cazari.ro | TERMENI SI CONDITII