Partia de schi Izvoare | Partii de ski | Cazare Izvoare | Monitori - instructori de ski Izvoare

Partia de schi Izvoare

Partia de schi Izvoare | Partii de ski | Cazare Izvoare | Monitori - instructori de ski Izvoare

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta
Nivel [m]
Nocturna Zapada
Artificiala
Transport
Brazi usor 250 35 Nu Nu Teleski
Cora mediu 730 125 Nu Nu Teleski
Izvoare 1 mediu 730   Nu Nu Teleski
Izvoare 2 mediu 500   Nu Nu Teleski
Poiana Soarelui usor 365 50 Da Nu Teleski


» Partia de ski Cora are un grad de dificultate mediu, lungimea de 730m, diferenta de nivel de 125m si nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Altitudinea la plecare este de 1.025m, iar la sosire de 890m si este deservita de teleschi.
» Partia de ski Poiana Soarelui are un grad de dificultate mic, lungimea de 365m, diferenta de nivel de 50m si beneficiaza de iluminare nocturna, dar nu si de zapada artificiala. Altitudinea la plecare este de 1.025m, iar la sosire de 950m, este si ea deservita de teleschi.
» Partia de ski Brazi are un grad de dificultate mic, lungimea de 250m, diferenta de nivel de 35m si nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Altitudinea la plecare este de 910m, iar la sosire de 880m si este deservita de teleschi.

 

ASEZARE:

Staţiunea climaterică Izvoare se află la 926 m altitudine (32 km de Baia Mare, reşedinţa judeţului Maramureş), pe un platou vulcanic, înconjurat de brazi, sub vârful Igniş, în partea de SV a Munţilor Gutâi. În apropiere se află pitoreştile chei ale Tătarului şi Creasta Cocoşului, un loc plin de legende. În Staţiunea Izvoare beneficiem de o climă potrivită pentru odihnă sau pentru tratarea unor afecţiuni pulmonare sau nervoase.

 


Vizualizare hartă mărită

 

Acces staţiune:
Rutiere: la 32 km de Baia Mare, DJ 183
Distanţe:
- localitaţile învecinate: Ocna Sugatag 25 km, Cavnic 31 km, Baia Sprie 28 km
- 50 km până în Sighetu Marmatiei şi 140 km până în Cluj-Napoca
- 570 km până la Bucureşti
Feroviare: Gara Baia Mare, 32 km mijloc de transport rutier

 

» Cazare in Izvoare

» Cazare in localitaţile învecinate: Cavnic 31 km

 

Poze - Partia de ski Izvoare:

---

 
 


OBIECTIVE TURISTICE:

 

Statiunea Izvoare are un climat tonic, stimulent, bogat in radiatii ultraviolete si cu o ionizare accentuata a atmosferei, cu conditii excelente de odihna si de recuperare, oferind posibilitatea unei evadari din stresul si aglomeratia urbana.

Situaţi între două zone turistice dintre cele mai căutate din ţară – Maramureşul şi Oaşul – care atrag prin tezaurul creaţiilor populare, prin obiceiurile şi tradiţiile seculare ale localnicilor, ca şi prin peisajul natural de o netăgăduită frumuseţe, Munţii Gutîi – prin poziţia lor excentrică – sunt mai puţin circulaţi. De fapt şi scrierile dedicate acestui masiv sunt sporadice, astfel că multă vreme potenţialul lui turistic a rămas oarecum necunoscut.

Izvoarele de ape minerale înconjură, ca o cingătoare, Munţii Gutâi, mai frecvente fiind cele carbogazoase, clorosodice sau sulfuroase. De menţionat că cele de la Puturoasa prezintă cel mai ridicat conţinut de hidrogen sulfurat dintre izvoarele minerale din ţară.

 

REZERVATII NATURALE:
Mlaştina Vlaşinescu
Vârful Igniş
Şaua Iezuri - Turbăria Iezuri
Vârful Breze - Pietrele Luncii
Rezervaţia Cheile Tătarului
Pintea Viteazul - Creasta Cocoşului

Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la rubrica CONTACT
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.
© 2010-2013 ro-cazari.ro | TERMENI SI CONDITII