Partia de schi Muntele Mic | Partii de ski | Cazare Muntele Mic | Monitori - instructori de ski Muntele Mic

Partia de schi Muntele Mic

Partia de schi Muntele Mic | Partii de ski | Cazare Muntele Mic | Monitori - instructori de ski Muntele Mic

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta
Nivel [m]
Nocturna Zapada
Artificiala
Transport
Nordica (Căldare) mediu 1200 260 Da Nu Teleski
Sub Teleschi avansat 3300 410 Nu Nu Telescaun
Valea Soarelui usor 760 180 Nu Nu Teleski


Complexul de sporturi de iarna, compus din:
» Partia Sub Telescaun – telescaun (canton 2)
- altitudine la plecare: 1560 m, altitudine la sosire: 1150 m
» Partia Nordica – teleschi Nordica
- altitudine la plecare: 1780 m, altitudine la sosire: 1520 m
» Partia Valea Soarelui – teleschi Felix
- altitudine la plecare: 1700 m, altitudine la sosire: 1520 m

 

ASEZARE:

Muntele Mic se încadrează geografic în Munţii Ţarcu, situaţi în partea de nord-vest a Carpaţilor Meridionali. Configuraţia uşor bombată a Masivului Muntele Mic face ca ascensiunea spre staţiune (1.525 m) sau spre vârf (1.806 m) să fie relativ facilă. Totuşi, iubitorii peisajelor alpine stâncoase nu vor fi dezamăgiţi vizitând regiunea. Masivul Ţarcu şi traseul ce duce spre Vârful Ţarcu (2.190 m) oferă minunate privelişti panoramice, în timp ce în văile glaciare ale acestor munţi se găsesc numeroase lacuri glaciare ce întregesc aspectul pitoresc al peisajelor.

Altitudinea masivelor montane şi orientarea crestelor munţilor din jurul staţiunii creează aici un microclimat blând, cu o subtilă componentă submediteraneană, fiind atenuate atât influenţele maselor de aer rece care circulă dinspre nord şi nord-est, cât şi cele ale maselor de aer cald care circulă dinspre sud şi sud-vest.

 


Vizualizare hartă mărită

 

Acces staţiune:
Rutiere: Pornind din Caransebeş pe drumul judeţean DJ608A, rută ce străbate localităţile Zerveşti, Turnu-Ruieni şi Borlova, se ajunge la Valea Craiu. De la Valea Craiu există o linie de telescaun către staţiunea Muntele Mic, linie cu o lungime de 3,5 km şi o diferenţă de nivel de 799 m, fiind cel mai lung traseu de acest tip din ţară.

Drumul spre Muntele Mic poate fi continuat şi cu autovehiculul, pe un drum pietruit cu o lungime de 13 km.


Distanţe:
- localitaţile învecinate: Caransebes 25 km, Poiana Marului 10 km, Otelu Rosu 33 km
- 65 km până în Resita şi 128 km până în Timisoara
- 412 km până la Bucureşti
Feroviare: Gara Caransebes, deplasare 25 km cu mijloc de trasnport rutier.

 

» Cazare in Muntele Mic

» Cazare in localitaţile învecinate: Poiana Marului 10 km

 

Poze - Partia de ski Muntele Mic:

---

 
 


OBIECTIVE TURISTICE:

 

Muntele Mic este o staţiune ce oferă atracţii turistice şi în timpul verii, dar poate mai ales pe timp de iarnă. De la Muntele Mic pornesc trasee montane spre Căleanu şi Ţarcu (4 ore), spre Cuntu (3 ore) şi spre Poiana Mărului (4 ore), pentru a menţiona doar obiectivele turistice mai apropiate.

În timpul iernii, pantele muntelui se transformă în pârtii de schi cu diferite nivele de dificultate, mulţumind atât începătorii, cât şi schiorii experimentaţi. Liniile de teleschi sporesc gradul de atractivitate al staţiunii pentru amatorii sporturilor de iarnă. Zăpada are la Muntele Mic o grosime medie de un metru pe durata anotimpului rece, care durează uneori câte 6 luni pe an (în perioada noiembrie-mai).

Împrejurimile staţiunii oferă condiţii ideale şi pentru organizarea de partide de vânătoare sau pescuit. Sunt, de asemenea, des vizitate de amatorii de sporturi cu motor pe teren accidentat, mai multe asociaţii de profil organizând competiţii şi evenimente aici iar iubitorii alpinismului şi ai zborului cu parapanta vor găsi la rândul lor câteva locaţii interesante.

 

LOCURI DE INTERES DEOSEBIT

Monumentul eroi lor bănăţeni, Crucea de pe Muntele Mic

Lacul de acumulare şi Poiana Narciselor de la Zerveşti (unde are loc anual, în luna mai, o frumoasă serbare câmpenească)

Ruinele turnului de la Ruieni

Turnul lui Ovid

 

O atracţie turistică deosebită o reprezintă nedeile şi rugile din această zonă care corespund cu hramurile bisericilor. Astfel în satul Borlova ruga ţine trei zile, începând cu ziua de 15 august "Adormirea Maicii Domnului", în satul Zlagna ruga este pe 8 noiembrie "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril", iar pe 29 iunie este rugă în localitatea Zerveşti, la sărbătoarea "Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel".

 

REZERVATII NATURALE:
Parcul National Domogled - Valea Cernei
Parcul National Retezat

Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la rubrica CONTACT
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.
© 2010-2013 ro-cazari.ro | TERMENI SI CONDITII