Partia de schi Semenic | Partii de ski | Cazare Semenic | Monitori - instructori de ski Semenic

Partia de schi Semenic

Partia de schi Semenic | Partii de ski | Cazare Semenic | Monitori - instructori de ski Semenic

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta
Nivel [m]
Nocturna Zapada
Artificiala
Transport
Crucea de Brazi mediu 750 160 Nu Nu Teleski
Goznuţa mediu 700 180 Nu Nu Teleski
Semenic usor 350 40 Nu Nu Teleski
Slalom mediu 520 180 Nu Nu Teleski
Slalom Uriaş mediu 1200 220 Nu Nu Teleski


Pentru incepatori, se recomanda coborarile pe partia Semenic, cu o lungime de 350 m. Mai avem Crucea de brazi – 750 m lungime, Goznuta – 700 m lungime si doua partii grele, pentru slalom si pentru slalom urias – 1 200 si 520 m lungime.

 

ASEZARE:

Zona turistică Semenic a fost creată pentru practicarea sporturilor de iarnă, fiind amplasată pe platoul Munţilor Semenic la circa 1400 m altitudine şi la o distanţă de 25 km de Municipiul Reşiţa. Statiunea Semenic este situata in vestul Romaniei si are alaturi o serie de statiuni mai mici, deliciul banatenilor: Secu, Valiug, Trei Ape si Crivaia. Iarna, sunt ideale pentru ski.

 


Vizualizare hartă mărită

 

Acces staţiune:
Rutiere: Pe soseauna (DJ 582) ce leaga statiunea Semenic de orasul Resita la aproximativ 25 km de acesta.
Distanţe:
- localitaţile învecinate: Valiug 9 km, Resita 25 km, Caransebes 42 km
- 133 km până în Timisoara şi 294 km până în Cluj-Napoca
- 453 km până la Bucureşti
Feroviare: Se poate folosi gara CFR din orasul Resita si apoi cu autobuze regionale.

 

» Cazare in Semenic

» Cazare in localitaţile învecinate: Resita 25 km

 

Poze - Partia de ski Semenic:

---

 
 


OBIECTIVE TURISTICE:

 

Staţiunea oferă iubitorilor sporturilor de iarnă un sezon ceva mai lung decât media anuală în ţară, din noiembrie până în aprilie stratul de zăpadă atingând în medie 60-80 cm. Aici se află amenajate pârtii de ski cu diferite grade de dificultate, teleschi şi telescaun.

Statiunea Semenic este inconurata de cele trei varfuri ale Muntilor Semenic, numai bune de escaladat (dar nu iarna): Piatra Gozna (1 447 m), Semenic (1 446 m), Piatra Nedeia (1 437 m).

Muntii Semenic sunt situati pe aliniamentul muntilor Tarcu, Godeanu si, patial al Cernei, apartinand Carpatilor Meridionali. Catre nord ei corespund, in linii generale, directiei pe care sunt amplasati muntii Zarandului, apartinand compartimentului muntilor Apuseni. De la Caransebes pana la Valea Minisului pe directia nord-est-sud-vest, masivul Semenic se extinde pe o lungime de circa 34 km, iar de la vest la est, intre localitatile Cuptoare si Sadova Veche, pe o latime de circa 31 km.

 

LOCURI DE INTERES DEOSEBIT

Colectia trofeelor de vanatoare

Biserica din sec.XIX-lea

Statiunile climaterice Trei Ape, Crivaia

Satul de Vacanta Garana

Orasul Resita.


REZERVATII NATURALE:

» Parcul National Semenic
» Rezervatia naturala Izvoarele Nerei, constituita aproape integral din exemplare falnice de fag, cu o suprafata de 2500 ha, care se desfasoara altimetric intre 800 si 1400 m; varsta arborilor depaseste 350 de ani, iar inaltimea lor este de peste 40 m.; spatiul rezervatiei cuprinde in interiorul ei Tilva Nerganita Mare la nord, partea de est a Cracului Pietrosul, Tilva Nerganita Mica, la sud; apartine localitatii Borlovenii Vechi si ocolului silvic Nera.
» Rezervatia paleontologica de la Soceni conserva numeroase forme fosile de gasteropode(melci), lamelibranhiate(scoici), schelete de pesti etc.
» Punctul fosilifer de la Apadia, situat pe ogasul Buiana, contine exemplare de lamelibranhiate si gasteropode; accesul se face din localitatea Brebu, mergand spre sud-est inca 6 km spre Apadia.
» Punctele fosilifere de la Delinesti conserva in orizontul superior al formatiunilor marine pannoniene numeroase resturi de foraminifere, moluste, spongieri, gasteropode.
» Punctele fosilifere de la Tarnova contin o bogata fauna fosila de gasteropode conservata in formatiuni sedimentare neogene situate pe valea Satului si valea Surupinii la 8 km de Resita.
» Punctele fosilifere de la Petrosnita situate pe valea Bejnei, la punctul numit "Tarana alba", pun in evidenta formatiuni neogene cu o fauna bogata de moluste si gasteropode.
» Punctele fosilifere de la Globu Craiovei sunt situate la marginea de SSE a masivului Semenic, in partea de vest a vaii Globului, afluent pe dreapta al raului Mehadica. Aici se afla fosile de gasteropode si lamelibranhiate in depozite ale miocenului.

Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la rubrica CONTACT
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.
© 2010-2013 ro-cazari.ro | TERMENI SI CONDITII