Partia de schi Sovata | Partii de ski | Cazare Sovata | Monitori - instructori de ski Sovata

Partia de schi Sovata

Partia de schi Sovata | Partii de ski | Cazare Sovata | Monitori - instructori de ski Sovata

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta
Nivel [m]
Nocturna Zapada
Artificiala
Transport
Aluniş mediu 1100 350 Nu Da Telescaun
Aluniş 2 usor 300 30 Nu Nu Teleski


» Partia de schi aflata in administrarea proprietarului Cabanei REPAS este ocupata cu zapada aproape 6 luni pe an si reprezinta atractia oricaror categorii de schiori de la avansati la incepatori si are o lungime de 1200m cu diferenta de nivel de 262 m pe traseul telescaunului.
» Partia este dotata si cu o instalatie de telescaun pe o distanta de 500 m cu o diferenta de altitudine de 128 m precum si cu o instalatie schi lift pe 200 m la partea de incepatori, fiind intretinuta zilnic cu ratrac si tun de zapada.

 

ASEZARE:

Sovata este un aflat pe cursul superior al râului Târnava Mică, în Depresiunea Praid-Sovata, la poalele dinspre sud-vest ale Munţilor Gurghiu (Carpaţii Orientali), altitudine 475-530 m, 50 km est de municipiul Târgu Mureş (reşedinţa Judeţului Mureş).

 


Vizualizare hartă mărită

 

Acces staţiune:
Rutiere: se poate ajunge cu maşina pe DN13A Bălăuşeri-Sovata
Distanţe:
- localitaţile învecinate: Praid 8 km, Reghin 40 km, Targu Mures 50 km.
- 150 km până în Cluj-Napoca şi 258 km până în Iasi
- 343 km până la Bucureşti
Feroviare: cu trenul prin linia de cale ferată 307 Blaj-Târnăveni-Praid.

 

» Cazare in Sovata

» Cazare in localitaţile învecinate: Praid 8 km, Reghin 40 km, Targu Mures 50 km

 

Poze - Partia de ski Sovata:

---

 
 


OBIECTIVE TURISTICE:

 

Stațiune cu sezon permanent, Sovata a fost menționată pentru prima data ca loc tămăduitor într-un document din 1597, dar abia în 1850 devine stațiune balneară. Este înconjurată de dealurile Cireșelu (912 m), Capela (720 m), Bechiș (1.079 m), Dealul Mic și Muntele de Sare, fiind acoperită cu păduri de fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi și mesteceni.

Stațiunea are o clima subalpină, cu veri răcoroase (temperatura medie în iulie este de 18,5°C) și ierni blânde (temperatura medie în ianuarie este de -3,5°C). Temperatura medie anuală este de 7,6°C, iar media anuală a precipitațiilor este de 750 mm.

Renumele Sovatei se datoreaza lacurilor Ursu (46.000 m2), Aluniș (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Roșu, Mierlei și Șerpilor, cu ape clorurate (cu concentrație mare - de la 40 la 250 gr/litru) și sodice, prezentînd fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variază în funcție de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspată provenită din râulețe, care nu se amestecă cu apă sarată, ci se menține la suprafată, acționînd ca un izolator termic). Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu (18,4 m adâncime), cel mai mare lac heliotermal, să varieze între 10-20°C la suprafață, 30-40°C la adâncimea de 1 m și 40-60°C la adâncimea de 1,5 m.

» În fiecare an, în luna Ianuarie, pe pârtia de la Sovata se organizează Serbările Zăpezii, un festival cu numeroase jocuri și concursuri, care atrage o mulțime de turiști. Echipanmente de schi se pot închiria în diferite locuri din stațiune.

 

Trasee:

Cel mai popular traseu în Sovata este cel care înconjoară lacurile din stațiune. Urmând acest traseu, se poate ajunge în scurt timp la Muntele de Sare. Alte destinații populare sunt Vârful Cireșelu sau Dealul Saca. Există însă și trasee mai lungi, pentru cei dornici de drumeție. Mai jos găsiți lista traseelor din Munții Gurghiu:

» Statiunea Sovata-D.N. Sovata-Ilies Km.3-Paraul Eletos-Varful Saca Mare

» Statiunea Sovata-D.N. Sovata-Dealul Căpâlna-Csencsó

» Statiunea Sovata-D.N. Sovata-Valea Sebesului-Varful Saca Mare

» Statiunea Sovata-D.N. Sovata-Paraul Soveții-Valea Gurghiului

» Statiunea Sovata-D.N. Sovata-Restád-tető-Eremitu

 

LOCURI DE INTERES DEOSEBIT

Lacul Ursu

Lacul Alunis

Lacul Verde

Lacul Negru

Lacul Rosu

Lacul Mierlei

Lacul serpilor

Muntele de sare

Salina Praid.

Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la rubrica CONTACT
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.
© 2010-2013 ro-cazari.ro | TERMENI SI CONDITII