Partia de schi Vartop | Partii de ski | Cazare Vartop | Monitori - instructori de ski Vartop

Partia de schi Vartop

Partia de schi Vartop | Partii de ski | Cazare Arieseni | Monitori - instructori de ski Vartop

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta
Nivel [m]
Nocturna Zapada
Artificiala
Transport
Vârtop 1 mediu 1000 240 Da Nu Teleski

Vârtop 2

usor 420 100 Nu Nu Teleski
Piatra Grăitoare mediu-grea 1880 256 Da Nu Telescaun


» Pârtia de schi "Piatra Grăitoare", situată în satul de vacanță Vârtop (Nucet), la granița cu județul Alba, pe DN 75. Un complex de pârtii, cu telescaun cu patru locuri debraiabile, de 1108 metri" , aparţine Primăriei Nucet. Prima pârtie are 1150 de metri, din care 500 de metri sunt de dificultate mare. A doua pârtie este mai lungă, are 1400 de metri și este de dificultate medie. Telescaunul are o capacitate de 1400 de persoane pe oră și durata de urcare de la baza pârtiei până în vârf este de 3,41 de minute. Programul de funcționare al telescaunului este între ora 10.00 și 16.00, de marți până joi, între 10.00 și 20.00 vineri și sâmbătă și până la ora 17.00 duminica. De sărbători și în vacanțele școlare telescaunul funcționează între orele 10.00 - 20.00, zilnic.

 

ASEZARE:

Statiunea Vartop se afla la granita dintre judetele Alba si Bihor, la o altitudine de 1190 m, reprezentand un punct de plecare in traseele de escalada si drumetie din Muntii Apuseni.

 


Vizualizare hartă mărită

 

Acces staţiune:
Rutiere: Albac - Lunca pe DN 75
Distanţe:
- localitaţile învecinate: Arieseni 8 km, Albac 27 km
- 110 km până în Cluj-Napoca şi 117 km până în Oradea
- 490 km până la Bucureşti
Feroviare: -

 

» Cazare in Vartop

» Cazare in localitaţile învecinate: Arieseni 8 km, Albac 27 km

 

Poze - Partia de ski Vartop:

---

 
 


OBIECTIVE TURISTICE:

 

Vartop e o asezare situata pe cursul superior al Ariesului, pe DN 75 si se remarca prin potentialul sau turistic deosebit de valoros ce favorizeaza desfasurarea unor activitati turistice pe tot parcursul anului.
Principalele elemente de atractie ale acestei zone sunt: zilele de vara ce ofera turistilor conditii bune de drumetii in munti, unde pot vizita locuri deosebit de frumoase, carstul Padisului in special, ce ofera clipe de neuitat. In timpul zilelor cu cer senin si cu vizibilitate buna putandu-se face fotografii de exceptie. Anotimpul de iarna ofera conditii practicantilor sporturilor de iarna, partia de schi de aici aducand iubitorii zapezii din judetele Alba, Bihor, Cluj, Hunedoara cat si turisti straini cu preponderenta din Ungaria.
Cadrul natural pitoresc, nepoluat, cu aer puternic ozonat, partia de schi cu orientare nordica, pante cu orientare sudica despadurite si insorite cu un grad mai mic de inclinare decat cele nordice, favorabile construirii de spatii de cazare si alimentatie publica intregesc potentialul acestei asezari inca insuficient exploatata.
Forme turistice:
» turism pentru practicarea sporturilor de iarna pentru care exista conditii deosebite. pentru serjurul de iarna trebuie remarcate posibilitatile existente de amenajare a unor partii noi de schi, variate ca lungime si grad de dificultate ce se pot ridica din punct de vedere tehnic la nivelul cerintelor marilor performante.
» turism de tranzit - localitatea putand constitui un punct de popas pentru turistii aflati in tranzit pe DN 75 sau in circuitele turistice de vizitare a zonei studiate;
» turism pentru odihna si recreere, favorizat de potentialul turistic natural deosebit al asezarii;
» turism rural, deoarece dispune de conditii de practicare si chiar a inceput timid sa se practice, gradul de ocupare al spatiilor de cazare fiind mult mai ridicat decant in anotimpul alb.

 

LOCURI DE INTERES DEOSEBIT

Ghetarul de la Scarisoara (fenomen carstic unic in Romania, situat la o distanta de numai 15 km de Arieseni)

Pestera Poarta lui Ionele

Pestera Portile Bihorului

Groapa Ruginoasa, si acesta este un fenomen carstic deosebit pentru tara noastră

Pestera Ursilor

Casa memoriala Avram Iancu.
Manastirile Lupsa si Posada

Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la rubrica CONTACT
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.
© 2010-2013 ro-cazari.ro | TERMENI SI CONDITII